GravidFotografering

Grattis till din graviditet!

Det är början på en ny resa. Oavsett om det är din första graviditet eller om du varit gravid tidigare, så är en graviditet början på en ny resa. Ett nytt liv ska komma till världen. Vilken gåva!


Jag vet själv hur känslor och hormoner kan spela galna spratt under graviditeten. Ena dagen kan en se sig själv i spegeln och tycka att det är vackert med den växande magen och nästa dag kan flodhästkänslan slå till som en käftsmäll. Att låta sig själv fotograferas av någon annan under denna period kan kännas allt från roligt till skrämmande. Men det är så värt det! Nu när jag fotograferat andra gravida ångrar jag så mycket att jag själv inte gick till en annan fotograf och förevigade mina graviditeter. Nu får jag istället glädjas åt att jag får äran att föreviga andras graviditeter. Och vilken ära det är!

"Trots en jobbig graviditet lyckades Thess få mig att känna mig så fin och det är jag så tacksam över"

—Sabina

Gravid, gravidfotograf, Bredsand, fotograf, Therese Båvenmark, Enköping, Uppland, Sverige

Hur går det till?

Under fotograferingen kommer jag, genom mitt lugna förhållningssätt, försöka få dig avslappnad, för att på så vis skapa naturliga bilder. Mitt mål med gravidfotograferingen är att du ska kunna se tillbaka på bilderna och känna glädje och stolthet. Vilken resa du och din kropp gjort!

Att titta in i kameran är inget krav hos mig. Jag själv upplever en större känsla av trygghet, stolthet och lycka när mamman får ägna fokus på magen.


Inom två dagar efter fotograferingen kommer du få tjuvkika på några bilder, därefter fortsätter jag att bearbeta resten av bilderna. Genom de varma tonerna och jordnära färgerna i bilderna, hoppas jag kunna förmedla värme och myskänsla samt att din naturliga skönhet får stråla.

"Det var en rolig upplevelse som kändes naturlig. Du var lätt att prata med osv och så vart ju bilderna jättefina"

—Ida

Gravid, gravidfotograf, gravidfotografering hemma, HBTQ, fotograf, Therese Båvenmark, Enköping, Uppland, Sverige

Vill du hellre fotograferas hemma?

Om detta känns mest bekvämt för dig, självklart löser vi det.

Det går att få till mysiga gravidfoton med fint ljus framför ett fönster, eller varför inte bädda upp mysigt i sängen eller soffan för att göra det extra bekvämt.

Tillsammans skapar vi förutsättningarna för att du ska få bilder att känna stolthet och glädje över.

Gravid, gravidfotograf, lånekläder, Maya deluxe maternity dress, fotograf, Therese Båvenmark, Enköping, Uppland, Sverige

LÅNEKLÄDER

Bokar du en fotografering hos mig ingår lån av klänning från min lånegarderob om så önskas. I min garderob finner du plagg som är bohemiskt inspirerade, men även en drömmig tyllklänning. Bilder och information om klänningarna finner du i en separat broschyr. Önskar du få kika på kläderna kan du fylla i formuläret till höger, så kommer broschyren till din inkorg inom några timmar.


Boka

Känner du att du hittat rätt gravidfotograf?

Vad roligt i så fall! Då är det dags att skicka en bokningsförfrågan till mig. Därefter bokar vi in ett datum + ett reservdatum (gäller utomhus fotografering) ifall vädret inte ser lovande ut. Efter det kan vi bolla lite tankar och idéer om platser, klädval etc.


Du kommer kunna känna dig lugn och trygg genom hela processen. Jag gillar att ha ordning och reda, så jag går igenom mina checklistor, ställer frågor och ger dig den information du behöver. När det väl är dags för fotografering kanske du känner dig lite pirrig, men du ska förhoppningsvis känna dig lugn och trygg med att du har valt en fotograf som har koll på läget.

"Fotograferingen var supermysig och ett speciellt tillfälle som var magisk att få uppleva. Är supernöjd med allt!"

—Josefine

Gravid, gravidfotograf, Avesta, Dalarna, fotograf, Therese Båvenmark, Enköping, Uppland, Sverige
gravidfotografering

Bokningspaket

  • 1 timmes fotografering
  • Privat webbgalleri (där du gör ditt urval och även kan beställa fler bilder)
  • 2 högupplösta, bearbetade bilder levererade i privat webbgalleri

2500 kr

Lediga tider

Maj - 2 tider kvar

Juni - 1 tid kvar

Juli - Fullbokad

Augusti - 3 tider kvar

Vanliga Frågor

Vilken gravidvecka är bäst för gravidfotografering?

A.Den bästa tiden för gravidfotografering är vanligtvis mellan gravidvecka 25-35. Då är magen synlig, men det är inte för nära inpå den beräknade födseln. Men alla graviditeter är unika, så vi anpassar givetvis bokningen utifrån dig.

Hur lång tid innan behöver jag boka fotograferingen?

A.Det är vanligt att boka ca 2 månader innan fotograferingen, men jag försöker i största mån ta emot bokningar även med kort varsel. Under perioden maj-september kan det vara en aning svårare att få tid p.g.a. bröllopssässongen, så därför är det bra att vara ute i god tid.

Får min partner/mitt barn/husdjur vara med på fotografering?

A.Självklart!
Vi till att du får några enskilda bilder på bara dig och gravidmagen, men också bilder tillsammans med ditt sällskap.

Hur många ombyten hinner vi med?

A.Jag brukar rekomendera max 3 ombyten under en timmes fotografering. Detta för att det inte ska upplevas allt för stressigt. Men vi anpassar oss givetvis ut efter dina önskemål.

Vad gör vi om det regnar?

A.Då bokar vi om fotograferingen.
För min del går det bra att fotografera i de flesta väder, men jag har full förståelse om man inte vill ha sin gravidfotografering i ösregn och då kikar vi givetvis på ett nytt datum.

Går det bra att fotograferas utomhus under vintern?

A.Ja, det går jättebra!
Vi ser till att ta flera kortare pauser så du får värma dig lite. Du tar med dig en varm jacka och varma vantar som du kan ta på dig under pauserna och så kan det vara klokt att ha ett lager, t.ex. leggins och linne under kläderna som du fotograferas i.
Jag tar även med mig värmepåsar som vi kan använda vid behov.

Hur lång leveranstid är det på bilderna?

A.Leverans sker vanligtvis inom 30 dagar. Dock kan leveransen dröja lite längre under perioden maj-sept p.g.a. bröllopssässongen.

Hur många bilder ingår?

A.I fotograferingsavgiften ingår det 2 bilder.
I det privata webbgalleriet kommer du få se minst 50 bilder som du kan välja bland. Om du önskar köpa fler bilder än de två som ingår i fotograferingsavgiften går det bra mot en extra kostnad.

Kommer du använda bilderna på hemsidan och sociala medier?

A.Det får du välja själv. Jag använder inte bilderna utan att mina kunder godkänt det. Så du får välja om det känns okej för dig att jag använder bilderna i marknadsföringssyfte eller inte. En del väljer att enbart tillåta bilder där ansiktena inte syns, vilket går jättebra.
Jag är jättetacksam för alla bilder som jag får använda för att nå nya kunder, men jag full förståelse om man vill hålla bilderna privat.