Bröllop

Den stora dagen

Går ni i bröllopstankar och letar efter en passande fotograf?

Under er stora dag vill ni vara omgiven av människor ni trivs med. Detta gäller även er bröllopsfotograf. Ni kommer hänga ihop med er valda fotograf ganska mycket, så det är viktigt att det känns bra. Att ses innan och bolla idéer, men också ha en provfotografering är ett hett tips. Detta är något som ingår om ni väljer mig som er fotograf.


Under er bröllopsdag kommer troligtvis många känslor sprudla och kärleken kommer flöda. Detta är något som ska synas i era bröllopsbilder. Kanske önskar ni kunna sitta tillsammans på ålderns höst och titta på era bröllopsbilder och minnas alla känslor och alla fina ögonblick. Då behöver ni en fotograf som kan fånga just detta. En fotograf som håller sig i bakgrunden och fångar små, fina ögonblick på bild, en som är där när det händer. Det vore väl även skönt om hon kunde se till att assistera er om det skulle behövas, räcka fram en pappersservett om glädjetårarna skulle dyka upp. Då kanske är jag er framtida bröllopsfotograf.

"Vi hade Thess som fotograf för vårt bröllop sommaren 2023 och ord kan inte beskriva hur nöjda vi är! Så trevlig och proffsig! Vi fick precis de intima avslappnade bilder som vi önskade och som verkligen fångade de små och stora ögonblicken som vi kan ha med oss resten av vårt liv"

—Desiree och Johannes

Bröllop, Bröllopsporträtt vetefält, Bröllopsfotograf, fotograf, Therese Båvenmark, Grönsöö, Enköping, Uppland, Sverige

Sommaren 2017 fick jag äran att fotografera ett bröllop för första gången. Detta är ett av de roligaste fotojobb jag gjort. Att bevittna kärleken och få vara en del av den här stora dagen, det var så häftigt! Gemenskapen, talen, alla glädjetårar, alla skratt. Så genuint, så fint!

Att fotografera bröllop innefattar flera typer av fotografering. Porträtt-, vigsel-, fest-, mingel- och detaljfotografering. Det blir som en dokumentär i bilder, där känslor, spontanitet och detaljer utgör viktiga faktorer. Det gäller att fånga stunderna på bild för att kunna föreviga denna stora dag. Så magiskt roligt!

"Fantastisk fotograf som tar fram det naturliga! Även om man är obekväm att stå framför en kamera gör hon det väldigt kul och man glömmer bort kameran!! Kan varmt rekommendera henne💗"

—Therese och Oskar

Bröllop, sommar, bröllopsfotograf, Villberga kyrka, fotograf, Therese Båvenmark, Enköping, Uppland, Sverige
Boka

Gillar ni min bildstil och tycker att min beskrivning passar er? Då är det dags att skicka iväg en bokningsförfrågan till mig. Vid en förfrågan får ni tillgång till min bröllopsguide där ni får lite tips och information om vad som ingår när du bokar mig som fotograf.


Och vad kostar det då, undrar du nu?

Nedan finner du mina bröllopspaket som gäller från 2024-01-01 (priserna är inklusive moms).

I samtliga paket ingår följande:

  • Konsultation (ett möte där vi ses och lär känna varandra lite bättre, vi går igenom bokningspaketen, upplägg, önskemål och dylikt. Om ni bor i eller i närheten av Enköping ingår även en provfotografering så att ni kan få en känsla av hur jag arbetar samt smakprov på hur bilderna kan se ut).
  • Bearbetning av bilder, samtliga i färg och många i svartvitt.
  • ALLA bearbetade bilder (hög- och webbupplösta) levererade på ett USB-minne.


  • I Lilla paketet ingår resor inom 10 mil från Grillby, vid enkel resa som överskrider 10 mil tillkommer milersättning om 30kr/mil. I paketen Mellan och Stora ingår resor inom Sverige. Ersättning för logi kan tillkomma.


Lilla - 3 timmar

Tid för t.ex. porträtt, vigsel, början på minglet.

Resor inom 10 mil från Grillby ingår. Vid enkel resa som överskrider 10 mil tillkommer milersättning om 30kr/mil.

18000kr

Mellan - 5 timmar

Tid för t.ex. First look, porträtt, vigsel, mingel.

Resor inom Sverige ingår.

25000KR

Stora - 8 timmar

Tid från t.ex. förberedelser till början på middagen.

Resor inom Sverige ingår.

30000kr

Lediga tider 2024

Maj - 2 tider kvar

Juni - 1 tid kvar

Juli - 1 tid kvar

Augusti - 1 tid kvar

September - 1 tid kvar


Jag tar emot bokningar för 2025.

Vanliga frågor

Hur lång tid innan bröllopet behöver vi boka dig?

A.De flesta bokar ca 6 månader - 1 år innan bröllopet. Ibland har jag möjlighet att ta emot bokningar med kortare varsel, men jag rekomenderar er att vara ute i god tid.

Hur lång leveranstid har du?

A.Jag har valt att gardera mig och lovar leverans inom 4 månader efter vigseln. Oftast levererar jag betydligt snabbare än så, men jag vill ha en god marginal för att kunna hantera eventuella oförutsedda händelser.

Vad gör vi om det regnar?

A.Vi kan inte styra över vädret på bröllopsdagen och givetvis har jag lösningar om regnet skulle ösa.
Jag tar alltid med mig två transparenta paraplyer som kan användas vid fotograferingen. Jag brukar också hitta bra ställen som får agera regnskydd, t.ex. under träd eller något tak.

Vi är jätteobekväma framför kameran, hur gör vi då?

A.Inga problem! Ni har hittat helt rätt! De flesta som bokar mig är väldigt obekväma framför kameran. Men som du sett syns inte detta på bilderna. Det är för att jag gör fotograferingen till en rolig stund. Ni får några enkla uppdrag och sedan fångar jag bilder under dessa stunder. Och ni behöver inte titta in i kameran om ni inte vill. Så andas ut och låt mig guida er så kommer ni få fina bilder.

Vad är det för uppdrag vi får under porträttfotograferingen?

A.Ni kan få hålla i handen, titta på varandra och promenera fram och tillbaka en sträcka. Detta uppdrag kan busas till lite med att ni ska få raggla hem från krogen.
En av er kommer få krama om den andra bakifrån och sedan viska några lustiga saker. Detta brukar leda till en hel del skratt.

Hur många bilder ingår?

A.Alla redigerade bilder ingår i alla mina bröllopspaket.
Minst 100 bilder/timme.

Får vi bilderna i både färg och svartvitt?

A.Porträttbilder levereras alltid i både färg och svartvitt. Övriga bilder levereras i färg, men även några enstaka svartvita bilder kan förekomma.

Kommer du använda våra bilder på hemsidan och sociala medier?

A.Det får ni välja själva. Jag använder inte bilderna utan att mina kunder godkänt det. Så ni får välja om det känns okej för er att jag använder bilderna i marknadsföringssyfte eller inte. En del väljer att enbart tillåta bilder där ansiktena inte syns, vilket går jättebra.
Jag är jättetacksam för alla bilder som jag får använda för att nå nya kunder, men jag full förståelse om man vill hålla bilderna privat.