Therese Båvenmark

Det här är alltså jag, Therese heter jag, ofta kallad Thess. Jag är en gift, småbarnsmor, bosatt i Grillby utanför Enköping.

Jag är en lugn och jordnära person, som gärna organiserar och pysslar i hemmet. Stöter jag på några problem blir jag otroligt lösningsfokuserad och kommer allt som oftast på smarta och kreativa lösningar.

Gamla foton och gamla saker gör mig kreativ, vilket troligtvis har med min förkärlek för historia att göra. Jag hänger gärna med på en loppisrunda, en guidetur på ett museum, eller varför inte bara för att kolla på en historiskt inspirerad film. Jag kan ta med min Titanicbox om så önskas.


När jag inte jobbar som förskollärare och fotograf, tar jag gärna långa promenader och pratar om personlig utveckling. Mia Törnblom är min guru och hennes tankar om självkänsla och självledarskap har hjälpt mig otroligt mycket sedan tidiga tonåren. Efter promenaden kan det sitta fint med lite mat, något som jag blivit väldigt duktig på att ordna på väldigt kort tid. Snabbt, enkelt och gott, det är min typ av mat. Efter maten tar jag gärna fram sällskapsspel, bara för att det är så otroligt roligt och efter år av slit kan jag äntligen säga att jag inte är en dålig förlorare längre, men något poker face har jag inte lyckats jobba fram, så när det går bra för mig, då lovar jag att det syns.

Parfotograf Enköping, Uppland, Sverige. Bröllopsfotograf Enköping. Gravidfotograf Enköping. Fotograf Therese Båvenmark.

"Ordning och reda - pengar på fredag"

—Pappa åberg (Pannkaka, Alfons Åberg (TV-serie))

Men vem är jag då?

Ja, jag får ofta höra att jag är lugn, ambitiös och envis. Och detta stämmer väl in på mig. Jag skulle säga och jag är en lugn och jordnära person, men som ändå kan bli sprallig och jag drömmer mig gärna iväg i tankar och planer. Jag har väldigt mycket jag vill göra och jag vill helst ha saker gjorda igår. Jag tycker om att planera och ligga steget före och jag vill ha ordning och reda runt omkring mig. Ett av mina personliga mål för året är att inte planera allt, njuta mer av nuet och faktiskt vara här och nu. Wish me luck!

Parfotograf Enköping, Uppland, Sverige. Bröllopsfotograf Enköping. Gravidfotograf Enköping. Fotograf Therese Båvenmark.

Om du skulle anlita mig som fotograf

är min förhoppning att DU kommer känna dig lugn och trygg genom hela upplevelsen, från första kontakten till slutleveransen. Det ska såklart vara roligt med en fotografering, men för att det ska bli roligt på riktigt tror jag att det är viktigt med trygghet och tillit. Därför kommer vi bolla idéer om platser, kläder etc. och du kommer få information och tips innan fotograferingen och uppstår det några frågor ska jag besvara dem så gott jag kan. Allt för att det ska kännas tryggt inför den bokade dagen.


Äkta känslor skapar vackra bilder. Därför jobbar jag hellre med enkla uppdrag istället för poseringar. Under en parfotografering kan uppdradagen bestå av att gnugga näsor, kittlas, kramas och att den ena ska viska alfabetet på ett sexigt sätt i partnerns öra. Uppdragen ska locka fram skratt och genuina leenden. På så vis ser vi till att skapa naturligt vackra bilder tillsammans, samtidigt som vi har en rolig stund.

Fotograf, Therese Båvenmark, Enköping, Uppland, Sverige

"Det var inte så jobbigt som jag trodde"

Detta är något som flera av mina kunder sagt. De flesta som jag har fotograferat har uttryckt att de inte är så bekväma framför kameran. Kanske känner du igen dig i den känslan. Så för mig känns det fantastiskt roligt när kunderna sagt "Det var inte så jobbigt som jag trodde" eller till och med "Det här var roligare än jag trodde", då har jag lyckats skapa en fin upplevelse, vilket är fantastiskt!